Als je het belangrijk vindt dat je zelf de volledige buitenkant van je woning kan onderhouden, dan is het natuurlijk nodig dat je over een steiger beschikt. Een gemiddelde Nederlandse woning is soms wel vier meter hoog. Je kunt je wel voorstellen dat het niet handig is om voor deze werkzaamheden een ladder te gebruiken, maar waar kun je als consument terecht voor het aanschaffen van een steiger? Je vindt het antwoord in dit artikel.

Kies voor het aanschaffen van een tweedehands steiger

Een van de nadelen van het aanschaffen van een steiger is dat een steiger soms wel duizenden euro’s kan kosten. Het is dan ook vrij logisch dat er talloze consumenten zijn die de volledige aanschafprijs van een steiger niet kunnen betalen, maar wel een steiger nodig hebben. Mocht je ook het volledige bedrag niet kunnen betalen of juist willen besparen op de kosten van een steiger, dan is het zeker aan te raden om een tweedehands steiger aan te schaffen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de steiger en het opbouwframe voor uw steiger een certificering moet hebben. 

Bezoek een verhuurbedrijf

De meeste mensen denken dat je bij een verhuurbedrijf alleen terecht kan voor het huren van een steiger, maar dat is zeker niet waar. Er zijn namelijk ook bepaalde verhuurbedrijven in Nederland die zich richten op het verkopen van steigers. Daarnaast zijn er ook enkele verhuurbedrijven die graag hun oude steigers willen kopen. Deze steigers zijn natuurlijk intensief gebruikt, maar zijn een stuk goedkoper en verkeren vaak nog in uitstekende staat. Het is het dus zeker waard om eens telefonisch contact op te nemen met een verhuurbedrijf om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Schaf een steiger via het internet aan

Wanneer je een steiger wilt aanschaffen, dan moet je de steiger natuurlijk ook vervoeren. Het is dan nodig om een steigeraanhanger of voldoende ruimte in je huidige voertuig te hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je er het beste voor kiezen om een steiger via het internet aan te schaffen. De volledige steiger wordt dan door een transportbedrijf bij jou aan de deur bezorgd. Dit houdt in dat je zelf geen aanhanger of een bestelbusje hoeft te huren, maar ook geen transportbedrijf hoeft in te schakelen.