Renovatie van bestaande bedrijfspanden

Niet elke ondernemer die op zoek is naar een nieuw bedrijfspand kiest voor nieuwbouw. In het bedrijfsleven heerst soms nog wel het idee dat een nieuw kantoor of bedrijfspand een must is voor het bedrijfsimago, maar tegenwoordig zien ondernemers ook hele goede mogelijkheden in een bedrijfsrenovatie. Vanuit duurzaam oogpunt is het hergebruik van bestaande kantoren positief, maar zeker ook speelt kostenbesparing een grote rol. Renovatie van een bestaand bedrijfspand kan een relatief goedkope manier zijn om je bedrijfsruimte een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Bedrijfsrenovatie biedt heel veel mogelijkheden, van eenvoudige goedkope aanpassingen met standaard materialen tot een complete metamorfose op maat. Of een combinatie van beide. Een bouwbedrijf die alle vakkennis in huis heeft, over personeel beschikt in alle disciplines die nodig zijn om een dergelijke renovatie te realiseren, kan de ondernemer van a tot z begeleiden tijdens het hele renovatietraject. Van een eerste oriënterend gesprek en een simpel idee tot volledig uitgewerkte plannen, tot het uiteindelijke resultaat. Zelfs een nieuwe look voor de gevel van een bedrijfspand kan daarin meegenomen worden. Het complete aanzicht van het pand kan spectaculair veranderen. Alsof er een nieuw pand is neergezet. De mogelijkheden voor een nieuwe gevel voor een bestaand bedrijfspand zijn, net als voor de renovatiemogelijkheden in het pand, bijna onbegrensd.

Een verrassende metamorfose

Voor een bedrijfsrenovatie is het handig één partij in de arm te nemen voor gedegen advies, het definitieve ontwerp en de verbouwing zelf. Een partij die ook alle benodigde vergunningen en alle andere organisatorische zaken regelt. Een partij die alle kennis en ervaring in huis heeft en met gespecialiseerde mensen werkt die goed op elkaar ingespeeld zijn. Vakmensen, die een verrassend resultaat weten te realiseren, zodat het oorspronkelijke bedrijfspand door de renovatie onherkenbaar zal zijn. Met nieuwe vormen en kleuren en nieuwe, verrassende materialen. Duurzame materialen, Cradle to Cradle producten, waardoor een gebouw uiteindelijk helemaal voldoet aan de functionele-, esthetische- en duurzaamheidseisen van de 21e eeuw.

Bij een bedrijfsrenovatie moet vooral gedacht worden aan het vervangen van stalen dakplaten, nieuwe dakbedekking, een nieuw energiezuinig lichtplan, eigentijdse veiligheidsvoorzieningen, moderne gevelbeplating, goede isolatie, nieuwe kozijnen, ramen- en deuren, overheaddeuren, schilderwerk, een nieuw interieur. Met een nieuwe frisse uitstraling.

Een bedrijf dat een bedrijfsrenovatie achter de rug heeft, wordt weer ‘gezien’. De nieuwe opvallende uitstraling zal nieuwe klanten aantrekken en bestaande klanten zullen verrast zijn. Mensen kijken met een frisse blik naar het bedrijf.

Ook het personeel zal plezier hebben van een dergelijke renovatie. Ze werken in een ‘nieuw’ pand met een eigentijdse uitstraling, waarin ongetwijfeld ook aan een plezierige werksfeer gedacht is bij de herinrichting, zoals beplanting zowel binnen als buiten. Deze puntjes op de i maken de bedrijfsrenovatie helemaal af!