Daken gaan niet voor eeuwig mee helaas. En dit geldt ook voor de daken op bedrijfsgebouwen. Lees hier alles over dakwerkzaamheden voor bedrijven. 

Dakschade herkennen op een bedrijfspand 

Problemen aan het dak zoals schade en lekkages zijn altijd vervelend. En ook wanneer het bedrijfspand hier symptomen van begint te tonen. Maar schade aan het dak herken je niet altijd meteen. Helemaal als je er niet dag en nacht bij bent. Toch zijn er een aantal manieren waarop je schade kunt herkennen. 

  • Vochtplekken, vochtige lucht of veel condens op de ramen zijn allemaal indicaties dat er een vochtprobleem is ontstaan. Één van de oorzaken van een vochtprobleem is een daklekkage. 
  • Geelachtige verkleuring op het plafond is een voorbeeld van een vochtplek. 
  • Kapotte regenpijpen en dakgoten zorgen er voor dat het water minder goed weg loopt. Dit kan er voor zorgen dat er schade op het dak zelf ontstaat. 
  • Hetzelfde geldt voor overtollige begroeiing op het dak, zoals mos of planten. Daarnaast kunnen deze planten er ook voor zorgen dat de dakpannen kapot gaan. 

Dakrenovatie voor bedrijven 

Wanneer je merkt dat er een lekkage aan het dak zit is het belangrijk dat je snel handelt. Zo voorkom je namelijk extra schade aan de constructie van het dak en is de kans dat een dakrenovatie niet nodig is. Wanneer je te laat bent, of wanneer er anders schade is ontstaan aan het volledige dak kun je een dakrenovatie uit laten voeren door een dakdekker

Omdat je te maken hebt met een bedrijfpand is het verstandig een dakspecialist in te schakelen die je hierbij kan assisteren. Ook wanneer je niet zeker weet of een renovatie de juiste stap is kan de dakdekker advies geven. Wanneer er daadwerkelijk een dakrenovatie uitgevoerd moet worden, betekent dit dat de dakbedekking, en in sommige gevallen de constructie, vervangen wordt.