Velours gordijnen zijn terug. Dat is zeker waar, want velours gordijnen passen goed in het interieur. Geen enkele andere stof ziet er beter uit dan velours. Velours zie je terug in het interieur, maar komt ook veel voor op banken. Omdat er zulke mooie en diepe kleuren mogelijk zijn

De velours gordijnen zijn de sfeermaker in de kamer hij zal altijd wat aan je huis toevoegen omdat de velours gordijnen vaak prachtig vallen en een zachte persoonlijkheid hebben. Ze geven je kamer een warme uitstraling. Welke interieurstijl je ook hebt, velours gordijnen passen vaak in het interieur. Iedereen kent de termen fluweel en velours wel, maar er zijn verschillen tussen deze twee termen. Veloursstof bestaat uit twee lagen van verschillende stoffen die aan elkaar zijn geweven, zodat de draden tussen deze twee lagen worden doorgesneden. Borstel deze draden vervolgens naar boven om een ​​mooie glanzende zachte laag te creëren. Het verschil is dat velours een gesneden stof is en fluweel een geweven stof. Velours is over het algemeen zwaarder dan fluweel. Dit maakt velours meer geschikt voor gordijnen. Hierdoor ziet het er erg chique uit.

Het veloursgordijn

Je wilt natuurlijk je velours gordijnen zo lang mogelijk je behouden. Als het velours gordijn verfrommeld is, hoewel de kwaliteit van het gordijn nog goed is, kun je spuiten met een plantenvernevelaar en gesloten houden totdat het droog is. Om kreuken tijdens het drogen te voorkomen. De manier om je gordijnen lang mooi te houden, is door trekstangen te gebruiken. Zo hoef je het gordijn niet met je handen aan te raken en blijft het gordijn langer, schoon en mooi.

Velours levensduur

De levensduur van een gordijn is sterk afhankelijk van het soort materiaal van het gordijn. Velours is een gerenommeerd materiaal dat mooi is en lang meegaat. Ik hoop dat je er vooral nog lang van zult genieten.

Kun je velours gordijnen zelf wassen?

Je kunt het velours gordijn niet zelf wassen. De stof is er niet geschikt voor. Daarom raden wij je aan om de reiniging van deze gordijnen uit te besteden. Als het velours gordijn gekreukt is, kun je het zelf besproeien met een plantenspuit en daarna gesloten houden tot het droog is. Rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een andere optie is om naar een stomerij te gaan beringen die gespecialiseerd is in het reinigen van velours gordijnen.

 

Bekijk hier alle veloursgordijnen