Wanneer je naar een nieuwe plaats verhuist, is de kwaliteit van het verhuisbedrijf het laatste waar je je zorgen over wilt maken en of ze je persoonlijke spullen al dan niet zullen beschadigen of zelfs verkeerd inpakken. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen voordat je een verhuizer inschakelt, zodat je de kans vergroot dat je de juiste voor de klus inhuurt! Hier zijn enkele van onze tips voor het kiezen van een goed verhuisbedrijf. Om er zeker van te zijn dat je voor een goed verhuisbedrijf kiest, neem dan een kijkje op bravoverhuizingen.

Vraag namen van vrienden en familie

Er zijn bepaalde mensen in je leven waarvan je weet dat ze een verhuizing hebben meegemaakt of mensen kennen die (wellicht recent) zijn verhuisd. Vraag hen naar de namen van hun verhuizers indien zij hiervan gebruik hebben gemaakt. Ze zullen je waarschijnlijk met alle liefde hun ervaring vertellen. Als je geen namen kunt krijgen van vrienden en familie, zoek dan online naar bedrijven in je omgeving met goede beoordelingen en recensies. Selecteer er een paar om te bellen en kijk of ze je wat aanbevelingen kunnen geven van klanten of eerdere klussen waaraan ze hebben gewerkt.

Referenties controleren

Als je namen hebt gekregen van je vrienden, collega’s en/of familie, check dan hun referenties en beoordelingen. Je kunt behoorlijk waardevolle informatie over verschillende bedrijven krijgen door gewoon te controleren wat mensen over hen zeggen op sociale-mediasites, forums en beoordelingssites. Zorg er wel voor dat je meerdere bronnen controleert, want één enkele slechte recensie kan slechts een perceptie of ervaring van een bepaald individu zijn. Misschien had jij dezelfde ervaring als positief ervaren!

Zijn je spullen verzekerd?

Je wilt dat je kostbaarheden goed verzekerd zijn door je verhuizer. Als je niet oppast, kun je eindigen met beschadigde of verloren voorwerpen terwijl je niet gedekt bent. Neem geen risico; lees contracten altijd grondig door en weet wat er gedekt is en wat niet voordat je iemand inhuurt. Vraag bij twijfel om verduidelijking. Zorg ervoor dat je contract aangeeft wie verantwoordelijk is voor ongevallen die plaatsvinden tijdens transport en opslag. Ook wat er gebeurt als artikelen ergens tussen verzending en hun eindbestemming uit de opslag worden gestolen. Voel je niet onder druk gezet om meteen een bindende overeenkomst te ondertekenen; onderhandelen is altijd een optie!

Vergelijk tarieven en controleer verborgen kosten

Vergelijk wat elke verhuizer te bieden heeft, maar focus niet alleen op de prijs. Veel bedrijven adverteren goedkope tarieven met verborgen kosten (extra kosten wanneer je verhuist) en boetes voor zaken als voortijdig annuleren, dus zorg ervoor dat je de offerte zorgvuldig leest voordat je ook maar iets tekent. Zoek naar verborgen kosten en lees alle kleine lettertjes voordat je in zee gaat met een bepaald verhuisbedrijf, want deze kunnen honderden euro’s extra kosten met zich meebrengen.

 

Bron: vrijesectorwonen