Wanneer je interesse hebt in een gietvloer of verschillende type vloeren overweegt, dan is de gietvloer prijs van belang. Welke factoren de prijs van de vloer bepalen, zijn voor veel vloeren hetzelfde, denk aan oppervlakte, locatie en staat van de ondervloer. Voor gietvloeren is er echter niet één prijs, net zoals er niet één type gietvloer bestaat. Je hebt dus, als je een gietvloer wilt, zeker nog speling in de prijs om zo een passende vloer bij jouw budget te vinden.

Wat voor gietvloer kies je?

Er bestaan veel verschillende types gietvloeren. Voor bedrijven wordt vaak gekozen voor een epoxy basis en dan voor een epoxyvloer of epoxy gietvloer. Deze vloeren zijn zeer sterk, je kunt er met een heftruck overheen rijden en ze zijn bestand tegen zowel water als de meeste chemicaliën. Een epoxy vloer kost tussen de 60 en 150 euro per vierkante meter. Doordat de vloer zo sterk is, gaat deze zeer lang mee. De epoxy gietvloer begint al vanaf 20 euro per vierkante meter, echter de vloer is minder sterk en heeft een minder mooie uitstraling dan bijvoorbeeld een PU gietvloer. Deze laatste is ook minder sterk, maar voelt warm en flexibel aan en is dé keuze voor gietvloeren in woonruimtes.

PU gietvloer prijs

De PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan en dus niet van epoxy. Polyurethaan is minder hard en kan minder zware omstandigheden aan, maar kan wel op vloerverwarming gelegd worden en heeft een zeer mooie uitstraling. De PU gietvloer prijs begint bij 45 euro per vierkante meter. Bij gietvloeren is de prijs lager wanneer je een groter oppervlakte laat doen. Neem dus bij het inrichten van je huis meteen de vloer mee. Zo kom je tot andere ideeën. Doordat een gietvloer waterdicht is, kun je deze doorleggen in woonkamer, keuken, hal en toilet. Door in een keer de hele vloer te doen, bespaar je enorm in de prijs, zeker wanneer je anders hout, tegels en wellicht nog andere materialen zou doen.

Extra opties

Met name bij gietvloeren voor zakelijke toepassingen zijn er interessante extra opties. Deze werken door in de gietvloer prijs, maar zijn soms noodzakelijk. De vloer kan bijvoorbeeld antislip of antistatisch gemaakt worden. Je kunt allerlei kleuren kiezen, maar ook dessins zoals een terrazzo look. Voor bedrijven is het ook leuk om het logo in de vloer te verwerken. Kortom, er zijn zoveel opties als het op gietvloeren aankomt, dat een adviesgesprek met een specialist wel aan te raden is.

Betonlook of andere uitstraling

Een andere populaire vloer is een betonlook vloer. Dit kan zowel een cementgebonden gietvloer zijn als een vloer van kunststof met betonlook. De prijs voor beide begint, net als de PU gietvloer bij ongeveer 45 euro per vierkante meter. Wanneer het op gietvloeren aankomt, dan is het professioneel laten leggen hetgeen dat uiteindelijk de levensduur van de vloer bepaalt en daarmee de uiteindelijke gietvloer prijs verdeeld over de levensduur. Hierbij zal de prijs tussen een gietvloer en bijvoorbeeld hout of tegels ongeveer gelijk zijn. Een groot verschil is dat schoonmaken en onderhoud veel makkelijker en goedkoper zijn. Je hebt geen last van vuil of schimmel in voegen. Ook krijg je geen vochtschade zoals op hout wanneer er een keer water of andere vloeistof gemorst wordt. Dit zijn voordelen die je niet direct in de gietvloer prijs bij aanschaf ziet, maar die je in de loop van de jaren zeker gaat merken.