Gereedschap is zo’n ding dat veel mensen hebben in hun schuur hebben omdat ze het voor een bepaalde klus nodig hadden, om het vervolgens in de schuur neer te leggen en er nooit meer naar om te kijken. Daardoor verspilt menig persoon veel geld. Het is natuurlijk veel duurder om gereedschap aan te schaffen dan om het te huren en simpelweg terug te brengen de volgende dag. Dit is vooral voordelig voor specialistisch gereedschap dat je niet vaak gebruikt.

Welke dan wel

Er zijn wel een aantal dingen die je wel moet hebben:

  •   Het allerbelangrijkste gereedschap dat een persoon kan hebben is een goede schroevendraaier set. Met een goede schroevendraaier kun je jaren doen. Een schroevendraaier is ook het soort gereedschap dat je vaak gebruikt, om bevestigingsmateriaal aan de muur te schroeven of om een tv op te hangen.
  •   Daarnaast zul je ook een zaag nodig hebben. Om een aantal planken te halveren of andere taken te vervullen. Een zaag is gereedschap dat iedereen zou moeten hebben.
  •   Je kan natuurlijk geen gereedschapskist voor de bouw hebben zonder een hamer. Een aantal verschillende hamers zijn ook handig om te hebben, zo heb je de standaard stalen hamer met een achterkant om spijkers uit het hout te halen. Het is ook handig om een houten of rubberen hamer te hebben, die is handig voor als je iets moet hameren zonder dat het kapot gaat. Met een stalen hamer tegels zetten zal namelijk geen succes worden, terwijl met een rubberen hamer het doodeenvoudig is. Deze hamers kun je gebruiken als je dingen moet hameren die niet mogen krassen. Een stuk staal ombuigen tot s-haken bijvoorbeeld. Met één of twee hamers kom je al een heel eind.

Klussen is niet voor iedereen, veel mensen besteden dingen als tegels zetten liever uit. Toch zijn er situaties dat je zelf ook gereedschap nodig hebt. Het is dan handig om een basis set gereedschappen te hebben die lang meegaan en altijd trouw hun werk doen.