Wist je dat een led paneel ook sfeerverlichting kan geven? Led heeft de reputatie koud en ongezellig te zijn, maar niets is minder waar. Of je nu op zoek bent voor verlichting in je woning, in je kantoorgebouw, fabriek of loods, met led kun je deze voordelig en zoals nodig van licht voorzien. Wat betreft led verlichting heb je een aantal keuzes en één daarvan is het led paneel. Deze zijn te krijgen in verschillende formaten, vormen en lichtsoorten. Er is dus altijd een led paneel dat past bij wat jij nodig hebt.

Wat is een led paneel?

Led panelen – de naam geeft het al aan – zijn panelen met led verlichting erin. Ze worden ingebouwd in het plafond en kunnen zo hele grote ruimtes verlichten. De panelen zijn te krijgen in verschillende formaten, zoals rechthoekig, vierkant en rond. Ze zijn vaak gemakkelijk in te bouwen in je plafond, vooral als deze al uit panelen bestaat. Je vervangt deze dan simpelweg voor je led paneel. Led panelen zijn relatief goedkoop in de aanschaft, gebruiken nauwelijks stroom en de lampen gaan duizenden uren mee. Het is dus een uitstekende optie voor zowel particuliere woningen als openbare- en bedrijfsgebouwen.

Welke opties heb je?

Ben jij van plan om led panelen aan te schaffen, dan worden je een aantal opties aangeboden.

  • De vorm: je kunt investeren in ronde, rechthoekige en vierkante led panelen. Heb jij afwijkende vormen, dan laat je ze op maat maken.
  • De afmetingen: er zijn kleine led panelen va slechts 17 x 17 centimeter en hele grote panelen met een lengte van 120 centimeter.
  • Het licht: er worden verschillende lichtvarianten aangeboden. Zo heb je de keuze uit warm-, koud- en wit licht.

Hoe kies je het beste paneel?

Het beste led paneel kies je door eerst te kijken naar de vorm en afmetingen die deze moet hebben. Bestaat je plafond uit panelen, dan kies je voor die afmetingen. Heb je vrij spel, dan denk je goed na over hoe sterk de ruimte verlicht moet worden. Wil je een aantal grote panelen plaatsen voor sterke verlichting of juist investeren in enkele kleine led palen? Als laatste denk je na over het soort licht dat je wilt. Wil je sfeer creëren of heb je een ruimte nodig waarin effectieve en efficiënte verlichting voorop staat?

Het monteren van de led panelen

Bij het aanschaffen van je led panelen kies je ook de accessoires uit voor het ophangen ervan. Op die manier kies je de beste bevestiging voor jouw led paneel. Je kunt deze vaak erg gemakkelijk zelf monteren, maar dat is ook altijd uit te besteden, mocht je dat willen. Uiteraard denk je dan direct ook aan het schakelmateriaal en of je dimmers wilt laten plaatsen. Dat geeft je meer verlichtingsmogelijkheden en de optie om je panelen zowel als hoofd- als als sfeerverlichting te gebruiken. Een specialist kan je exact adviseren over de opties en je het led paneel aanraden dat bij jouw wensen en behoeftes past.