Kunststof kozijnen en kunststof voordeuren worden gebruikt ter vervanging van houten kozijnen en voordeuren. Wanneer we het kunststof kozijnen en voordeuren vergelijken met die van hardhout zijn er namelijk nogal wat voordelen. We gebruiken in de praktijk steeds vaker kunststof waarbij het niet uitmaakt of het een oud huis of een nieuw huis betreft. Veel mensen kiezen voor kunststof omdat ze dat niet alleen mooier vinden maar ook handiger. Ook bedrijfspanden worden tegenwoordig voorzien van kunststof kozijnen en deuren. Tegenwoordig wordt er kunststof gebruikt dit praktisch niet van hout te onderscheiden is. Men heeft daarvoor in de kunststof een houtnerf aangebracht zodat het lijkt op echt hout. Voordat je echter een voordeur of kozijnen van kunststof wil bestellen is het belangrijk dat je door meerdere bedrijven een offerte laat maken. Koop je kunststof kozijnen en voordeur bij een ervaren bedrijf die in de loop van de jaren een goede naam opgebouwd heeft.

De voordelen van kunststof kozijnen en voordeur

Kunststof is onderhoudsvrij. Kunststof hoeft je niet om de paar jaar te schilderen zoals je dat wel moet doen bij hout. Het is bij kunststof wel zinvol om de kozijnen en voordeur in de zoveel tijd te behandelen met een speciale weekmaker. De weekmaker moet ervoor zorgen dat de kunststof langer mee zal gaan en flexibel zal blijven. Gebruik om de kunststof schoon te maken geen bleek- of schuurmiddelen. Het onderhoud van de kunststof is minimaal.

  • De moderne kunststof kozijnen zijn voorzien van een dubbele beglazing. Dat is goed om het verbruik van je energie te verlagen.
  • De kozijnen zijn inwendig versterkt en zijn voorzien van een uitstekende sluiting. Hierdoor wordt voorkomen dat er gemakkelijk ingebroken kan worden.
  • De gebruikte kunststof heeft een lange levensduur en het is ook recyclebaar. Daarom is het gebruik van deze kunststof milieuvriendelijk.
  • De kunststof die voor de kozijnen en voordeuren wordt gebruikt is geluidsisolerend brandvertragend.
  • Enkele nadelen van de kunststof kozijnen en voordeuren.
  • We zien over het algemeen witte kunststof kozijnen voordeuren. Tegenwoordig is men zo ver dat er ook al voor een andere kleur gekozen kan worden.
  • Ondanks dat de profielen van de kozijnen zijn versterkt mag je een kunststof kozijn niet boren. Zou je dat wel doen dan kan het zijn stijfheid verliezen.

Kunststof in de toekomst

In de toekomst zullen steeds meer personen overgaan naar kunststof kozijnen en deuren. Ze worden niet alleen sterker en in meerdere kleuren gemaakt maar zijn vooral onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur.