Als je overweegt een bedrijfspand te kopen, is gedegen voorbereiding belangrijk.

De kosten die het kopen met zich meebrengt zullen jarenlang onderdeel uitmaken van je totale bedrijfskosten. Om zeker te weten, dat je de juiste beslissing neemt, is het goed een makelaar in bijvoorbeeld je woonplaats in te schakelen. Als je een bedrijfspand wilt kopen in Gorinchem is het verstandig een makelaar in Gorinchem in te schakelen. Deze kent de markt op zijn duimpje en weet precies waar een geschikt bedrijfspand aan moet voldoen.

Kom goed beslagen ten ijs

Breng eerst zoveel mogelijk zelf in kaart, waaraan het bedrijfspand in jouw ogen moet voldoen. Probeer dit praktisch te bekijken en niet vanuit je gevoel. Een pand kan er nog zo aantrekkelijk uitzien, als jij je bedrijfsactiviteiten daar niet naar behoren kan uitvoeren, zal je onherroepelijk spijt krijgen van je aankoop. Als je de voorwaarden voor jouw bedrijfsvoering op papier hebt gezet, is het tijd dit aan makelaar Gorinchem voor te leggen. Hij kan vervolgens beoordelen of je alle essentiële criteria hebt meegenomen.、

Over het algemeen kan worden gezegd, dat je bij het kopen van zakelijk vastgoed bij de volgende onderdelen dient stil te staan:

  • Locatie
  • Bereikbaarheid voor personeel, klanten en leveranciers
  • Uitstraling van het bedrijfspand
  • Bedrijfsdoeleinden

Als je een zakelijk pand koopt en je blijkt te veel ruimte over te hebben, dan is het wel prettig als je dit kunt verhuren. Zo breng je de kosten direct naar beneden. Hetzelfde geldt, indien je ruimte te kort blijkt te komen. Is het dan wel mogelijk om uitbreiding van de ruimte te realiseren? De staat van onderhoud is belangrijk om in kaart te laten brengen. Dit kan immers een grote kostenpost betekenen na het sluiten van de koop.

Begeleiding bij het gehele traject

Makelaar Gorinchem kan je begeleiden in het hele traject van oriënteren tot aanschaf.

Aangezien een mondelinge overeenkomst bindend is, betaalt het inschakelen van een deskundige op dit gebied zich absoluut terug. Naast bovengenoemde punten kan makelaar Gorinchem voor jou de technische eisen tot in de puntjes controleren en het bestemmingsplan opvragen.

Om je bedrijf zo optimaal mogelijk te kunnen runnen, zijn goede werkruimtes noodzakelijk. Door jouw wensen met de makelaar te bespreken, zal worden voorkomen dat je overhaaste beslissingen neemt.

Financiering

Als blijkt dat het bedrijfspand dat jij op het oog hebt, voldoet aan de door jou gestelde eisen, is het zaak in kaart te brengen, hoe je de financiering gaat regelen.

Ook dit hoef je niet alleen te doen. Zorg dat je zo’n belangrijke beslissing weloverwogen neemt.

Zo kan je met een gerust hart plannen maken voor de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand dat jij met hulp van de makelaar hebt aangeschaft.