Lees in dit artikel over het verkrijgen van lagere lasten. Het is bekend dat wonen z’n prijskaartje heeft, maar hoe krijgt u die lasten omlaag? Misschien kunt u iets doen met de woonverzekering? Best kans dat het voordeliger kan. In ieder geval kunt u online de woonverzekering via overstappen.nl vergelijken. Best kans dat er voordeel te halen is.

Opstal en inboedel

Ook de inboedelverzekering is online te bekijken. U weet wat dan het product woon- opstalverzekering is, en vanuit die positie kunt u op zoek gaan naar de partij met de laagste premie. Hetzelfde met de opstal, vaak is met de opstalverzekering nog wat voordeel te halen. Door voor de laagste premie te gaan zijn uw woonlasten al wat lager. Doe dit ieder jaar opnieuw om het meeste voordeel te behalen.

Energieleveranciers

Als tweede tip, probeer een lagere energierekening te verkrijgen. Gelijk met de verzekeringen is die rekening ook structureel. Ervan uit gaande dat u al alles gedaan heeft om de energierekening laag te houden. Dus nooit ergens onnodig licht laten branden, dat u de woning goed geïsoleerd heeft, niet te lang onder de douche staat, en dat u bewust bent dat de wasmachine veel verbruikt. Energieleveranciers rekenen, evenals verzekeringsmaatschappijen, verschillende tarieven voor hetzelfde product. Met het overgaan van energieleverancier kan het voordeel flink oplopen. De eerste tip, overgaan naar de voordeligste verzekeringsmaatschappij is het voordeel enkele tientjes, met energie honderden euro’s per jaar.

Hypotheek oversluiten

Als derde tip, kijk eens of dat een hypotheek met lagere lasten mogelijk is. Ook daarin is goed te vergelijken. Zo is nu de rente extreem laag, maar rekent de geldverstrekker waar u uw hypotheek heeft dat voordeel wel door? Vaak is dat niet het geval, en betaalt u onnodig veel. Gelijk u zich in de verzekeringen heeft verdiept en de energieleveranciers, kunt u zich ook in hypotheken verdiepen.

Investeer wijs

Als u alle drie heeft gedaan, dus én een goedkopere verzekering én een voordelige energieleverancier én hypotheek, dan kan het slim zijn om te investeren. Dat kan in het groot, het hele pand klimaatneutraal maken, maar ook in het klein. Een voorbeeld hierin, misschien kunt u op het dak nog een zonnepaneel kwijt? De winst hierin is tweeledig, wederom een lagere energierekening omdat u stroom opwekt, en uw huis is meer waard. Zoiets soortgelijks is ook te doen met regenwater. Vroeger hadden huizen een regenton, dit is veelal verdwenen, maar investeren in een regenton is verdienen. Een kunststof ton kost niet zoveel bij het tuincentrum, maar door met het opgevangen regenwater de plantjes water te geven drukt u de waterrekening. Een andere optie is toch de isolatie van de woning nog eens goed nalopen, en te verbeteren. Realiseer hierin dat het u niets extra’s kost. U investeert het voordeel van de goedkopere verzekeringen, en de lagere energierekening, en de voordeligere hypotheek terug in de woning wat dan weer korting geeft. Door zo slim te investeren in grote of kleine aanpassingen aan het huis, verkrijgt u een verdienmodel met een besparing op de woonlasten.