Een mooie woning is niet af zonder goede vloer. U loopt dagelijks over uw vloer en daarom is het ook raadzaam om te investeren in een goede vloer. Als u dagelijks over een vloer loopt die kraakt of niet egaal is zult u zich hier dagelijks aan storen. Doordat u de vloer dagelijks gebruikt en deze zo bijdraagt aan het tevredenheidsniveau van uw woning is het uitzoeken van een vloer vaak een parket. Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten vloeren te verkrijgen zijn zult u een weloverwogen beslissing moeten nemen waar u nog jaren tevreden mee moet zijn. De meest voorkomende vloeren zijn de houten vloer, de laminaatvloer en de PVC vloer. In deze blog proberen we de voor-en nadelen van de verschillende vloeren zo duidelijk mogelijk voor u uit te zetten.

Houten vloer

Een houten vloer is prachtig. De houten vloer geeft u iedere keer dat u in uw woning loopt het gevoel dat u zich in de natuur begeeft. Daarnaast is het mogelijk om onder een houten vloer vloerverwarming te plaatsen. Dit zijn de meest in het oog springende voordelen van een houten vloer. De houten vloer heeft echter ook enkele duidelijke nadelen. Deze hangen voornamelijk samen met het feit dat de vloer volledig van natuurlijke materialen is gemaakt. Hierdoor is de houten vloer veel duurder dan de overige vloeren en vereist de houten vloer veel meer onderhoud dan de andere vloeren.

Laminaatvloer

De laminaatvloer is inmiddels al enkele decennia in de markt te verkrijgen en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse woningen. De grootste voordelen van laminaat bevinden zich op het gebied van prijs en onderhoud. Een laminaatvloer vereist nagenoeg tot geen onderhoud en is daarnaast al verkrijgbaar vanaf een slordige 6 euro per vierkante meter. Een groot nadeel van de laminaatvloer is dat je onder een laminaatvloer geen vloerverwarming kunt aanleggen.

PVC vloer

De PVC vloer is de nieuwste speler in de markt van vloeren en groeit enorm in populariteit. De PVC vloer bevindt zich qua prijs tussen de laminaat en de houten vloer en combineert eigenlijk het beste van beiden. Zo is onder een PVC vloer wél vloerverwarming nodig, heeft de PVC vloer een vrij natuurlijke look door de bewerkingswijze, gaat de PVC vloer enorm lang mee en is deze ook voor vrij weinig geld te verkrijgen. Een PVC vloer begint bij ongeveer 15 euro per vierkante meter. Zoals u kunt lezen is de PVC vloer een moderne en multifunctionele vloer en misschien op dit moment wel de beste koop in de markt. Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een vloer van PVC kunnen we u zeker Moduleo PVC of Floorify PVC aanraden!