Wanneer je als onderneming gaat verhuizen, komt hier een hoop werk bij kijken. Een goede planning is hierbij van groot belang. Met een strakke planning voorkom je namelijk tijdverlies. Naast een goede planning is het ook van belang dat je met de juiste materialen en mensen werkt.

Weet wat je wilt verhuizen

Veel mensen vergeten bij een zakelijke verhuizing na te denken over wat er wel en niet mee moet naar het volgende pand. Vaak zie je dat spullen hierdoor meerdere keren onnodig vervoerd wordt. Zo komt het vaak voor dat een object mee wordt genomen naar het nieuwe pand en daar vervolgens niks meer mee wordt gedaan. Om dit te voorkomen kan het handig zijn om hier een plan voor op te stellen. Zo zul je hierbij ook rekening moeten houden met de ruimte die je hebt.

De administratie

Wanneer je gaat verhuizen, is het van belang dat administratie op dit gebied in orde is. Zo is het handig om de huidige huurovereenkomst mooi over te laten lopen in de ander. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat je een aantal dagen zonder ruimte zit en je wel de spullen ergens moet opstallen. Dit kost vaak onnodig veel tijd en geld. Daarnaast is het ook handig dat je op tijd de adreswijziging doorgeeft aan partijen waarmee jij in zee bent gegaan.

De materialen

Een ander iets waar je zeker rekening mee dient te houden, zijn hulpmiddelen. Zo is het handig als je de juiste dozen ter beschikking hebt. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die spullen van boven naar beneden, of andersom moeten verhuizen. Je kunt er voor kiezen om continu de trap op en af te moeten lopen, maar een verhuislift huren in Rotterdam is veel efficiënter. Je werkt stukken sneller en hebt aan het eind van de dag minder last van lichamelijke klachten.