Een kantoor bouwen, hoe gaat dat in zijn werk?

Als een bedrijfseigenaar een kantoor wil laten bouwen is het belangrijk dat hij of zij goed advies krijgt hoe dit aan te pakken. Als eerste moet door de opdrachtgever een keuze gemaakt worden. Wordt er met verschillende partijen gewerkt die elk een aandeel in het traject realiseren en houdt opdrachtgever de touwtjes zelf in handen? Of kiest opdrachtgever voor een bouwbedrijf die het hele project van a tot z leidt en op die manier de opdrachtgever volledig ontzorgt.

Er zullen ongetwijfeld opdrachtgevers zijn die voor de eerste optie kiezen omdat ze volledig bij de bouw van het kantoor betrokken willen zijn, alles willen controleren en met bevriende partijen samen willen werken. Aan te raden is echter een vakkundig bouwbedrijf in de arm te nemen. Deze partij kent het hele traject van het prille begin tot de oplevering van het bedrijfspand. Het bouwbedrijf werkt meestal met vaste vakmensen en gespecialiseerde partijen. Omdat er door al deze partijen geen losse offertes gemaakt hoeven te worden bespaart dit veel tijd en kosten. Ook door het feit dat deze partijen vast met elkaar samenwerken wordt tijd bespaart. Doordat men elkaar kent is men op elkaar ingespeeld. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar ook irritatie en misverstanden doordat vakkundige mensen soepel samenwerken en weten wat ze aan elkaar hebben.

Van offerte tot oplevering

Hier wordt voor een vakkundig bouwbedrijf gekozen die de bouw van het nieuwe kantoorpand volledig op zich gaat nemen. Er wordt samen met opdrachtgever bekeken hoe groot het budget is en hoe het kantoorpand eruit moet gaan zien. Moet het een standaardbouw worden met een beperkt budget of kan er ook maatwerk geleverd gaan worden? In hoeverre is daar wel of geen ruimte voor? Als dit na intensief overleg duidelijk is wordt er een offerte gemaakt waarin alle kosten van het bouwproject verwerkt zijn. Opdrachtgever weet meteen waar hij aan toe is en wat de totale kosten van de bouw van het kantoorpand zullen zijn. Als dat akkoord is wordt de eerste paal geslagen en gaan alle betrokken vakmensen snel en vakkundig aan de slag om het kantoorpand te realiseren. Omdat men elkaar kent verloopt het traject soepel en worden er geen extra kosten gemaakt. Het bouwbedrijf heeft één aanspreekpunt die eindverantwoordelijke is voor het hele bouwproject. Dit maakt het voor zowel de opdrachtgever als voor de vakmensen die bij het bouwproject betrokken zijn overzichtelijk. Binnen het afgesproken termijn is het kantoorpand gerealiseerd. De opdrachtgever is steeds op de hoogte gehouden en kan nu het kantoorpand komen bekijken. De laatste hand wordt gelegd en de oplevering wordt gepland. Er is in korte tijd een mooi kantoorpand gerealiseerd.