Heb je een houten overkapping in de tuin staan die er al wat langer staat en wil je hier graag iets aan veranderen? Dan is het tijd om je overkapping een nieuwe uitstraling te geven. Door nieuwe kleuren en materialen toe te voegen, geef je je houten overkapping een nieuw uiterlijk.

Verander de kleur of het materiaal van de houten overkapping

Om te beginnen met het opknappen van je houten overkapping zijn er diverse opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor hout of steigerhout gaan, maar ook aluminium of PVC-platen zijn mogelijkheden. Ook het gebruiken van protex gevelbekleding geeft een ander aanzicht. Kies welke materiaal past bij de rest van de tuin en ga daarna pas naar welke soort afwerking toegepast moet worden.  Denk hierbij aan beits, verf of laklaag dat bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Naast het materiaal zorgt ook een andere kleur ervoor dat je overkapping er anders uitziet. Hout is gemakkelijk over te schilderen. Een materiaal als PVC is lastiger om van kleur te veranderen. Kies in dat geval eens voor een andere kleur wanneer je de platen vervangt. 

Speel met accessoires en decoratie

Er bestaan een tal van accessoires die perfect passen bij elke houten overkapping. Wil je eens iets anders? Ga dan opzoek naar nieuwe decoratie zoals hangmatten, lampjes of windlichten. Dit zijn allemaal elementen die samen één geheel vormen, waardoor het plaatje compleet is. Zoek naar items die goed matchen met elkaars look & feel, en combineer ze met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan natuurstenen potten en houten plankjes. Deze combinatie geeft je overkapping een natuurlijke tint. Plaats wat planten in de overkapping om deze sfeer compleet te maken. Een hele andere vibe creëer je juist met lichte tinten. Door veel wit en hout te gebruiken, geef je de overkapping een Scandinavische look. Ga je liever voor wat moderns? Gebruik dan lichte en donkere kleuren door elkaar heen. Ook antraciet doet het vaak goed in een moderne stijl 

Gebruik protex gevelbekleding voor een nieuw aanzicht

Protex gevelbekleding is een goede manier om je overkapping te verfraaien en het uiterlijk van je tuin of terras te verbeteren. Het kan worden gebruikt om de buitenzijde van de overkapping af te werken, maar ook als decoratief element binnenin. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding beschikbaar, zoals hout, steen, metaal en kunststof. Je kunt er voor kiezen om één type materiaal toe te passen of meerdere materialen in combinatie met elkaar. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen en designs waardoor je precies die look creëert die jouw persoonlijke smaak aanspreekt. Door kleuren met elkaar te combineren, geef je je overkapping een volledig nieuw aanzicht. Dit geeft niet alleen de overkapping, maar ook de rest van je tuin een nieuwe look.