Het is belangrijk om in sombere tijden als deze positief te blijven. En dat lijkt lastig. Winkels dicht, geen dorpscafé waar we gevoelens weg kunnen drinken, een uitgegroeid kapsel, nepnagels die eraf vallen, geen educatieve input van musea. Sommige mensen kunnen zelfs niet aan het werk. Je zit dan met veel vrije tijd aan je handen, en anders dan vijf series bingewatchen of tijd verdoen op social media, kan je heel nuttig gebruik maken van die tijd. Je kunt dingen ondernemen waar je anders nooit tijd voor had. Altijd al willen leren koken bijvoorbeeld? Of moet er al jaren een nieuwe lik verf aan de muren? Je leest hier verschillende ideeën!

 

Leer koken

Altijd laat thuis en geen zin, tijd en/of energie om een culinaire maaltijd op tafel te zetten? Of kun je wel een beetje koken, maar raak je geïntimideerd door ‘ingewikkelde’ recepten? Als er zes van de zeven keer een AVG’tje op tafel staat, gaat dat snel vervelen. Je hebt nu alle tijd om je kookvaardigheden te verbeteren. Je hoeft echt niet te beginnen met een zeevruchtenschotel en kaviaar. De lekkerste gerechten zijn vaak veel simpeler dan je denkt. Bedenk wat je lekker vindt. Enorme fan van Italiaans eten bijvoorbeeld? Probeer eens een recept dat je lekker lijkt, voor bijvoorbeeld pasta.

 

Klussen aan huis

In huis valt altijd wel wat te klussen of verbeteren. Een intimiderende factor aan klussen is dat het een tijdrovende activiteit is. Je moet vaak dagen, of weken voor opzij zetten voor een simpele klus. Je plafond witten doe je bijvoorbeeld niet even op een willekeurige zondagmiddag. Nu men veel tijd aan zijn handen heeft, is dit natuurlijk de perfecte kans om aan de slag te gaan. Bouwmarkten zijn essentieel en dus gewoon open, en anders kun je altijd terecht bij online bouwmarkten, zoals BNV tools bijvoorbeeld. Van Gipsplaat schroeven tot balkdragers, alles is er te vinden om je stulpje nog nederiger te maken.