Volvo, Volkswagen, Ford, Hyundai en Renault kwamen er begin dit jaar al mee, en ook Fiat stapt nu in dezelfde schuit: binnen tien jaar zullen de automerken alleen nog maar elektrische automerken produceren. Ook luxere merken als Porsche en Jaguar nemen de trend over. De gehele autobranche zal dan ook de duurzame kan top moeten gaan, vanwege steeds strengere regelingen op fossiele brandstoffen. Als autorijder wordt ons langzaam de transitie naar elektrische auto’s opgedragen. Hier zitten veel voordelen aan, en bij de aanschaf van een elektrische auto zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, want de ene elektrische auto is de andere niet.

Wat is je budget?

Omdat de accu’s die in elektrische auto’s gebruikt worden nog altijd erg duur zijn, beginnen de meeste elektrische auto’s rond de €30.0000,-. Voor Jan Modaal is dat een behoorlijke financiële domper. Uiteraard kun je een hoop geld besparen door een tweedehands elektrische auto aanschaffen.

Misschien toch wel een zuinige benzine….

De accu’s van een elektrische auto nemen veel ruimte in. Met veel bedoel ik ook veel. Vanbinnen zullen veel elektrische auto’s dan ook vrij krap zijn, omdat de accu’s slim weggewerkt worden door de gehele auto heen. De techniek van autoaccu’s wordt wel steeds beter en kan er steeds meer energie in een kleinere accu, maar deze accu’s zijn ontzettend prijzig en de auto’s die gebruik maken van die nieuwe technologieën zullen ook niet heel budget vriendelijk zijn. Als je op zoek bent naar een ruime auto waarin je je gezin van 5 kan vervoeren van school, naar de voetbal, naar de hockey, naar de dansles en weer terug terwijl de hond achterin zit, is een zuinige benzine auto een betere optie voor jouw gebruik.

Vergeet de laadpaal niet

Helaas kun je je Nissan Leafje niet even in het stopcontact steken, maar er zal een stukje elektrotechniek bij komen kijken. Een elektricien zal langs moeten komen om een laadpaal op je oprit te plaatsen.