Beveiliging wordt niet langer als een luxe beschouwd aangezien criminaliteit en inbraken toenemen. Wij worden dagelijks geconfronteerd met nieuws in de kranten en op radio en tv van een inbraak ergens in het land. We voelen ons niet meer echt veilig in onze eigen huizen. Inbraak is een manier om snel en gemakkelijk geld te verdienen. 80% van de beoogde gebouwen zijn woningen, kantoren, scholen en winkels.

Uit een recent onderzoek blijkt dat inbrekers op zoek gaan naar kleine waardevolle spullen zoals laptops, iPods, mobiele telefoons en sieraden. Dit zijn makkelijk te verkopen items voor snel geld.

Een gecombineerde manier om inbraken te bestrijden is door te leren denken als een dief en op de meest kwetsbare plekken en gebieden in jouw pand, deuren en ramen, fysieke beveiligingsproducten te installeren.

De enige manier waarop iemand kan inbreken, is door een raam of een deur. Statistieken tonen aan dat men bij 1/5 van de inbraken toegang krijgt tot eigendommen zonder zelfs maar geweld te gebruiken. Ze komen binnen via een ontgrendelde deur of een open raam. Maar liefst 70% van de inbraken gebeurt via een deur en de rest via ramen. Verrassend genoeg kan een inbreker door elke opening komen, die groter is dan het menselijk hoofd.

Vooruitdenken als een inbreker

Inbraak is over het algemeen een opportunistische misdaad. De gemakkelijkste doelwitten zijn de favorieten van inbrekers omdat ze de beste kans bieden om onopgemerkt te blijven met zo min mogelijk obstakels. Een leegstaand pand zonder beveiliging is uiteraard het perfecte doelwit. Zelfs als je er niet bent, moet je manieren bedenken om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent. Het installeren van timers om lichten aan en uit te zetten, kan zinvol zijn. Ze kunnen ook worden ingesteld om een radio aan en uit te zetten.

Hieronder vind je een korte lijst met eenvoudige dingen, die je kunt doen om jouw pand te beveiligen:

  • Installeer een dummy alarm.
  • Installeer extra licht op donkere plekken.
  • Hang sloten aan hekken wanneer ze niet in gebruik zijn.
  • Verberg geen reservesleutels bij ingangen.
  • Berg alle tuingereedschap en ladders na gebruik op.
  • Snoei heggen regelmatig om natuurlijke bewaking mogelijk te maken.
  • Zet bloempotten onder lage, toegankelijke ramen.
  • Bewaar waardevolle voorwerpen altijd uit het zicht, vooral uit de buurt van ramen aan de voorkant.
  • Voorzie jouw huissleutels niet van een etiket voor het geval ze zoekraken en in verkeerde handen vallen.
  • Zorg ervoor dat al jouw sloten naar behoren werken, verwaarloos beschadigde of defecte sloten niet.

Voor meer informatie over inbraakpreventie – https://slotenmaker.mobi/hoogland