Tijdens het inrichten van je woning spreekt het voor zich dat je op een zeker ogenblik ook rekening zal willen houden met het aanschaffen van één of meerdere spiegels. Daarbij denken we natuurlijk in eerste instantie aan de spiegel die we nodig hebben in de badkamer. Dat is echter lang niet de enige ruimte waarin een spiegel tot haar recht kan komen. Er zijn bijvoorbeeld ook heel wat mensen die een spiegel plaatsen in hun slaapkamer… en wat bovendien ook te denken van de inkomhal? Hoe dan ook, op het moment dat jij graag één of meerdere spiegels wenst te kopen zijn er best een aantal verschillende zaken waar je aandacht aan zal willen schenken. Ben jij benieuwd wat voor zaken dit nu precies zijn? Verdiep je dan zeker even in de informatie die je hieronder terugvindt.

1.) Hou rekening met de plaats waar de spiegel moet komen te hangen

Voordat je over gaat tot het kopen van één of meerdere spiegels is het voornamelijk van belang om even bij jezelf te denken waar je deze spiegels gaat ophangen. Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat een spiegel lang niet alleen maar in de badkamer kan worden geplaatst. Wat namelijk bovendien ook te denken van de inkomsthal van je woning? Hier is het echter veelal van belang om de beschikking te hebben over een spiegel die je volledige lichaam weergeeft. In de badkamer is dat doorgaans geen vereiste. Daar is het normaal zo dat enkel en alleen het gezicht weergeven reeds voldoende kan zijn. Dit maakt dus meteen een belangrijk verschil in vormgeving.

Bovendien je op dit vlak ook rekening te houden met de impact van de omstandigheden van de ruimte op de spiegel. Neem nu bijvoorbeeld de situatie waarin je de spiegel die je gaat kopen in de badkamer gaat ophangen. In dat geval spreekt het voor zich dat de omlijsting van de spiegel bijvoorbeeld niet vatbaar mag zijn voor vocht. Een aluminium omlijsting zal dan wellicht interessanter zijn dan een omlijsting van hout. Ook even stil blijven staan bij de omstandigheden waarin de spiegel zal worden gebruikt is dus zeker en vast van belang.

2.) Welke factoren bepalen de prijs van spiegels?

De prijs die je zal moeten betalen voor het kopen van een spiegel wordt beïnvloed door een behoorlijk aantal verschillende factoren. Het betreft hier niet alleen maar het soort materiaal waaruit de spiegel is gemaakt. Wat namelijk verder ook te denken van de afmetingen waarover ze beschikt? Daarnaast kan er tegenwoordig ook worden vastgesteld dat er in een spiegel heel wat verschillende soorten technieken of technologieën verwerkt kunnen worden die kunnen zorgen voor meer comfort. Voordat je overgaat tot het bestellen van de spiegels die je graag in je woning zou willen integreren is het dan ook zeker de moeite waard om je even te vergewissen van het volledige aanbod dat je op de markt terug kan vinden. Deze is immers echt behoorlijk uitgebreid.

3.) Wanneer zijn verwarmde spiegels het overwegen waard?

Een eveneens vaak gestelde vraag heeft betrekking tot de keuze voor eventueel een verwarmde spiegel. Dergelijke spiegels blijken tegenwoordig ongelofelijk populair. Daarbij is het van belang om te weten dat dit type van spiegels verkrijgbaar zijn met verschillende vormen van verwarming, namelijk:

  1. Met standaard verwarming voor de spiegel alleen;
  2. Met infraroodverwarming;

Het verschil tussen allebei deze opties schuilt in het feit dat een spiegel met standaard verwarming enkel en alleen condensvorming voorkomt. Indien je kiest voor één van de spiegels met infrarood verwarming is dat een compleet ander verhaal. Dan zal je namelijk kunnen vaststellen dat niet alleen condensvorming tegen wordt gegaan, daarnaast zal ook de omgeving van de spiegel worden verwarmd. Met dergelijke spiegels sla je dan ook in de praktijk twee vliegen in één klap.