Wanneer je in het bezit bent van een bedrijfsruimte waar het binnen erg hoog is, kun je daarom juist meer ruimte te creëren, gemakkelijk door middel van een verdiepingsruimte aan te brengen. Dat kun je bereiken door er in de ruimte een verdiepingsvloer in aan te brengen. Zo creëer in principe in een kort tijdsbestek vele extra vierkante meters. Is de ruimte hoog genoeg?  Dan zou je zelfs kunnen overwegen om er een dubbele verdiepingsvloer aan te laten brengen. Een verdiepingsvloer wordt ook wel een bordes, entresolvloer, tussenvloer of mezzanine genoemd.

Hoe wordt een mezzanine aangebracht?

Een tussenvloer wordt opgebouwd uit een stalen constructie. Deze bestaat uit speciaal geproduceerde vloerpanelen. Zo’n ijzersterke combinatie van de tussenvloer kan zelfs een gewicht van 1500 kilogram per vierkante meter verdragen. Het leggen van een tussenvloer gaat snel. Het ervaren personeel die de tussenvloeren aanbrengen houden rekening met het arbeidsproces. De regelgeving wordt voor het aanbrengen van een tussenvloer in acht genomen. Wil je op de tussenvloer van je bedrijf een magazijn inrichten dan moet het aan een bepaalde draagkracht voldoen. Daar zal vooraf rekening mee gehouden moeten worden als de vloerdelen worden berekend om de tussenvloer te leggen.

Een tussenvloer in een woonhuis.

Er worden de laatste jaren steeds meer kerken en dergelijke gebouwen door particulieren gekocht. Ze bouwen in de grote benedenruimte een woonkamer, keuken, bijkeuken en badkamer . Ook van de bovenruimte wordt gebruik gemaakt. Omdat in een kerkgebouw de afstand van de ene naar de andere zijde moet worden overbrugd, moeten de afmetingen van de vloerconstructie en draagvermogens op elkaar afgestemd worden. Met alleen de vloer bent je er niet bij het maken van een tussenvloer in een kerkgebouw. Er moeten ook trappen, leuningen, wand en plafondsystemen verwerkt worden. Nu is een mezzanine vloer de gemakkelijkste manier om inpandig een extra boven ruimte te creëren. Zonder een grote verbouwing of verhuizing krijg je extra betaalbare vierkante meters. Je kunt gemakkelijk een dergelijke tussenvloer demonteren, maar ook uitbreiden. Voor de sterkte zal dat weinig uitmaken. Je kunt de tussenvloeren in iedere afmeting, kleur en vorm bestellen. Ze worden gemaakt volgens de specificaties die aangeleverd worden. Je hoeft geen concessies te doen. Iedere afmeting, vorm, kleur, gewicht en belasting is mogelijk. Wil je dus gebruik maken van een tussenvloer dan moet je de specialist langs laten komen om je wensen kenbaar te maken. Hij zal vervolgens alles opmeten en een offerte maken. Ga je akkoord dan zullen ze alle onderdelen voor de tussenvloer op maat maken en de tussenvloer leggen. Je kunt daarna snel aan de afwerking van de ruimtes boven beginnen.