Iedere ondernemer kent het fenomeen afschrijven van duurzame bedrijfsgoederen. Een transportband, hijskraan, kraakwagen gaat na een aantal jaar van de balans af, en meestal naar de export. Nu is er voor beginnende ondernemers veel te halen door te beginnen met gebruikte bedrijfsmiddelen zoals tweedehands heftrucks of stapelaars, reachtrucks en pallettrucks. De gebruikte heftrucks prijzen liggen lager dan bij nieuw, alles wat je niet investeert hoef niet terug te verdienen. Lees in dit artikel over de voordelen van starten met gebruikte bedrijfsgoederen.

Je kan geluk hebben

Het is alleen al de moeite waard om te kijken voor gebruikt. Soms heb je van die pareltjes, een bedrijf heeft nieuw gekocht, heeft weinig gedaan dus het bedrijfsmiddel heeft amper draaiuren gemaakt, en dan komt dat bijvoorbeeld via een curator in de handel. Toch heeft het nieuwe bedrijfsmiddel een tweedehands prijs, ook al is het nog als nieuw. Op dat moment moet je wel toeslaan, pareltjes zijn immers zo weg. Maar ook een bedrijfsmiddel wat wel degelijk uren heeft gemaakt kan nog goed zijn. Zelden hoor je dat een motor voor revisie moet, zoiets als tweedehands heftrucks is eigenlijk nooit echt versleten. De gebruikte heftrucks prijzen liggen dan ook erg laag gezien hoeveel jaren het nog in bedrijf kan zijn.

Wees er snel bij

Niet alleen met de pareltjes, maar ook bij de tweedehands heftruck die nou eenmaal bij je bedrijf past moet je wel eens snel reageren. Als beginnende ondernemer kan dat wel eens lastig zijn, maar als je weer afwacht dan is er een kans dat er een ander mee weg is. Bepreek dit met de verkoper van gebruikte bedrijfsmiddelen dat je een starter bent. Misschien kan het bedrijf de tweedehands heftruck voor je vasthouden zodat jij de tijd hebt om het financieel rond te krijgen. De gebruikte heftruck prijzen kunnen dan wel laag zijn, maar als beginner de investering doen, gaat soms lastig. Iedere ondernemer kent dat, en zal daar rekening mee houden. Uiteindelijk gaat het erom dat jij de betrouwbare bedrijfsmiddelen hebt waarop je kan verdienen, en daarvoor zijn alle mogelijkheden.