Wel eens aan een gietvloer beton gedacht? Dan namelijk koop je een vloer met een zeer stoere, rauwe en industriële uitstraling. Kies je voor een gietvloer betonlook, dan kies je voor een unieke vloer. Geen enkele vloer is namelijk hetzelfde wat betreft de uitstraling. Wél hebben de gietvloeren dezelfde voordelen. En dat zijn er nogal wat.

Voor particuliere en industriële toepassingen

Een gietvloer beton is een naadloze vloer met een trendy en zeer moderne uitstraling. De vloer is geschikt voor elke ruimte en wordt zowel particulier toegepast maar wordt zeker ook in industriële omgevingen meer en meer toegepast. Dat is niet voor niets. Een dergelijke vloer is namelijk erg gemakkelijk in onderhoud. Omdat de vloeren naadloos zijn, is vuil steeds gemakkelijk te verwijderen. Er kan immers geen vuil tussen de voegen en naden komen. Zo is dus ook sprake van een zeer hygiënische vloer.

De vloer krijgt zo een geheel eigen karakter

De betonlook variant van de gietvloer wordt op dezelfde wijze gegoten als een reguliere gietvloer. Het verschil is echter dat deze vloer met de hand afgewerkt wordt. Omdat twee kleuren met elkaar vermengd worden, ontstaan verschillen ten opzichte van de microcement gietvloer zoals we die kennen. Door het mengen van de kleuren krijgt de vloer een geheel eigen en uniek karakter. Daardoor is het ook meteen de perfecte basis voor de strakke, stoere industriële vloer.

Duurzaam wat betreft materiaal, onderhoud en levensduur

Kies je voor een gietvloer beton, dan kunnen de specialisten die vloer vaak over de bestaande vloer gieten. Let wel, dit is vakwerk en doe je niet zelf. Dat de gietvloeren zo populair zijn, heeft ook te maken met de vele toepassingsmogelijkheden die het heeft. De vloer misstaat in geen enkele ruimte en omdat de vloer waterdicht is, kun je zelfs in je badkamer voor dergelijk vloeren kiezen. De vloer is bovendien zeer stevig en een gietvloer kun je prima combineren met vloerverwarming. Je realiseert steeds weer een vloer met uitstraling, strak en modern. De gietvloer betonlook is zeer duurzaam zowel wat betreft het materiaal, het onderhoud en de levensduur. De vloer voelt bovendien steeds comfortabel aan, is flexibel en toch warm.

Verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren

De vloeren heb je tegenwoordig in alle mogelijke kleuren. Je kunt zelfs een eigen kleur ontwikkelen, om de vloer nog unieker te maken. Geen vloer is gelijk, behalve dan dat ze stoer en rauw zijn en een industriële uitstraling hebben en dat ze in geen enkele ruimte misstaan.