Als ik zou een kledingkast met spiegel zou moeten uitzoeken begin ik te bedenken wat kan er in mijn slaapkamer staan, wat zijn de afmetingen waar ik mee te maken heb. Welke ruimte heb ik? Ten tweede zou ik bedenken wat ik voor een kleur zou willen. Bruin, zwart, wit of een andere minder conventionele kleur?

Afwegingen

Dan komt er ook een afweging te maken wil ik alleen hang of ook een liggedeelte in de kast? En wil ik deuren die schuiven op openslaan? Op het einde komt voor mij de vraag wil ik een kledingkast met spiegel of niet? Voor mij is het een uitgemaakte zaak dat ik een spiegel op de kast wil, want ik ben al een half leven lang gewend aan een kledingkast met spiegel.

Spiegeltje aan de wand

Ik vind een spiegel leuk, omdat het handig is om jezelf te bekijken. Zo check je makkelijk en snel of de kleding voor die dag goed staat. Even ervoor gaan staan, staat het of niet? Staat het niet, iets anders proberen en meteen weer kijken of dit wel staat zonder dat je uit de slaapkamer moet of ergens anders heen lopen.

Achter het glas

Ook vind ik het leuk om een doorkijkje te hebben in je slaapkamer door middel van een spiegel. Door de spiegeling zie je wat er in de kamer staat. Daarnaast geeft dit het gevoel dat de kamer doorloopt, waardoor hij veel groter lijkt. Dit spreekt mij erg aan.

Plaatsbepaling

Wanneer de kast gekozen is, moet er een keus gemaakt worden voor het type spiegel. Er zijn vele opties, waardoor een keuze maken lastig is. Zo moet de plaats en de grote van de spiegel bepaald worden. Moet hij over de hele voorkant van de kast komen of alleen aan een kant of misschien in het midden? Alle mogelijkheden zijn aanwezig in de selectie van kasten die je kunt vinden op internet.

Materialen

Is de houtsoort belangrijk bij het kiezen van een kledingkast met spiegel? Wie zal het zeggen? Er bestaan natuurlijk veel soorten hout, waarbij de een voordelen heeft boven de ander. Maar ook zal een superieur soort duurder zijn als de ander. In deze gevallen kan je je het best laten adviseren door een verkoper met verstand van zaken. Veel plezier en succes en maak de juiste keus.

Bron: atmyhome