Na het bouwen van een mooi bedrijfspand, wordt het tijd om verder na te denken over de inrichting hiervan. Het visitekaartje voor de klanten en een plek waar werknemers veel tijd doorbrengen: dat moet perfect worden! Wat voor stijl, werkplekken en sfeer wil je creëren? En wat voor kantoormeubelen haal je binnen? Hierbij een paar handige tips om jou te helpen bij het inrichten van jouw bedrijfspand!

Indeling

De indeling van jouw bedrijfspand is essentieel en je mag hier best wat tijd in stoppen. Waarschijnlijk zijn er werknemers met verschillende functies en werkzaamheden. Houd hier rekening mee! Wanneer de één de hele dag aan het bellen is en bij de ander juist de hele dag concentratie is vereist, kun je je wel voorstellen dat dit niet prettig gaat en misschien zelfs irritaties veroorzaakt. Het kan ook heel handig zijn wanneer mensen met dezelfde functie bij elkaar zitten. Zo kunnen ze gemakkelijker samenwerken.

De stijl

Het is handig om van tevoren na te denken over welke stijl er goed past. Waar staat jouw bedrijf voor en wat wil je met je bedrijf uitstralen? Is dat rust, speels of juist modern? Denk aan kleuren en accessoires. Je kunt je ook verdiepen in welke kleuren verschillende eigenschappen kunnen stimuleren. Zo wekt oranje bijvoorbeeld creativiteit en energie op en motiveert de kleur rood om dingen sneller voor elkaar te krijgen. Je kunt hiervoor ook je werknemers vragen wat zij fijn vinden.

Kantoormeubelen

Misschien wel de belangrijkste investering is het aanschaffen van kantoormeubelen. Goede stoelen en bureaus zorgen voor de juiste houding van jouw werknemers. Omdat iedereen anders is, is het verstandig om te kiezen voor verstelbare meubelen. Zo kan iedereen het aanpassen aan zijn of haar wensen en houding. Tegenwoordig is ook staand werken erg populair. Om jouw werknemers die mogelijkheid te bieden, kies je voor een tafel die je tot sta hoogte kunt verstellen. Een klein budget? Ga dan voor tweedehands! Dat is niet alleen een stuk goedkoper, maar ook veel duurzamer.

Aankleding

Als de indeling is gemaakt, de stijl is bepaald en de kantoormeubelen zijn aangeschaft, is het tijd voor de aankleding! Raam decoratie speelt hierbij een grote rol. Wil je veel licht naar binnen laten komen of juist meer privacy? Je kunt gaan voor duo gordijnen of vitrages, die bieden voldoende privacy maar ook veel lichtinval. Of plisségordijnen, deze kun je tot de helft van het raam ophangen. Zo heb je genoeg lichtinval, maar kunnen voorbijgangers niet naar binnenkijken. Je kunt het bedrijfspand ook aankleden met planten. Dit staat niet alleen gezellig, het boost ook de productiviteit!